Video Retinitis Pigmentosa RP   Leave a comment

De films zijn niet zelf gemaakt, onderstaande video’s geven een indruk van wat ik nog zie.
Video 1

Een film die laat zien wat ik bij zoiets als simpel boodschappen doen ervaar. Het betreft hier een supermarkt met flink TL licht, dus optimaal zicht.
Video supermarkt

Een film die verduidelijkt wat ik dénk te zien: Hersenbedrog en RP

Onder de indruk?
Als ik jullie nu vertel dat de op de video getoonde koker veel te groot is en dat die van mij maar een kwart is van wat jullie hebben gezien, dat ik dubbel zie als ware een drukfout én door oprukkende staar (een veelvoorkomende subaandoening bij RP) door mist zie?

Probeer dan te begrijpen dat ik met fel licht een prijskaartje lees maar jou op straat straal voorbijloop. En bij donker? Dan gaat mijn lampje uit.

Kom dus vooral naar me toe. Praat niet via de persoon aan mijn arm en vraag ook mijn geleidehond niet hoe het met haar baas gaat, maar spreek mij aan.
Schrik niet, omdat jij aanneemt dat ik niets zie vanwege stok of blindengeleidehond, je ineens recht aankijk.
Voor uw veiligheid: maak vooral geen ruimte voor mij door iets verderop heel stil te gaan staan of in de lift uw adem in te houden. Ik loop je daardoor omver of voel me bedreigd door iemand met wellicht snode plannen. Als het erop aankomt ben ik erg handig met die stok in bedreigende situaties.
Zeg gewoon gedag en indien we elkaar kennen zeg dan je naam.
Vraag of je ergens mee kunt helpen. Laat je niet ontmoedigen door een “nee dank je”. Zoals je in de video’s ziet verschilt mijn zicht van moment tot moment waardoor het een volgende keer een “ja graag” kan zijn.

Advertentie

Geplaatst23 april 2013 doorVipschrijfster inOver mij

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: