iOS6, VoiceOver en stem Xander.   1 comment

Sinds gisteren is versie 6 van iOS beschikbaar.
Hier en daar hoor ik van een aantal “bugs” (problemen), bijvoorbeeld dat de stem Xander bepaalde klanken vreemd uitspreekt.
Wil je dit uit de weg gaan dan neem je stem Ellen.

Als fan van Xander heb ik besloten te wachten met de update tot de eerste “fix” (oplossing) komt.

In iOS6 zijn een aantal zaken gewijzigd en toegevoegd.

Zo werken VoiceOver en Zoom nu tegelijkertijd en betekent gebruik van deze combinatie een paar afwijkende vingerbewegingen.
Ook zijn er extra mogelijkheden aan de rotor toegevoegd en heeft Maps nu een aanwijzingen stem.

Achterliggend systeem van de nieuwe Maps is TomTom. Ik ben dan ook erg benieuwd of de nieuwe Maps kleine fietstunnels laat zien die Google Maps (niet uitgesproken) wel liet zien.
Mijn aangekochte Navigon sloeg deze in ieder geval over.

De nieuwe functie gedeelde Fotostream is ook erg leuk voor vips. Heb je bijvoorbeeld een vip reünie zoals ik laatst dan kun je de gemaakte foto’s met diezelfde groep delen. Zo is het aanbod aan gelukte foto’s groter.

De site Applevis die mbt Apple actief is in USA heeft de wijzigingen op een rij gezet. Het volledige artikel lees je hier

Nieuws:
Na de update naar iOS 6.1 zijn de reacties verdeeld. Heb je de iphone 5 dan zou de stem Xander na de update weer helemaal goed zijn, Wat de update doet met de 4(s) is nog onbekend. Veel vips hebben gewacht met het updaten en zijn afwachtend. Wordt vervolgd.

Nieuws:

Ik heb de sprong gewaagd en iOS 6.1 geïnstalleerd. De stem van Xander veranderde ineens.
Xander slikt klanken in, uit werd uut en thuis werd thuus. IK werd er niet vrolijk van op mijn iPhone 4. Ik ben naar de Instellingen – Algemeen – Toegankelijkheid – VoiceOver gegaan en heb daar “Gebruik compacte stem” aangezet. Verbazingwekkend genoeg is deze stem prima verstaanbaar. Het is natuurlijk geen stem die als muziek klinkt, maar is duidelijk verstaanbaar. Je kunt als alternatief overigens ook kiezen voor de Belgische stem van Ellen.

demo video van voor en na update

Nieuw bericht januari 2013.
Met de laatste update is ook de vertrouwde goed articulerende stem van Xander weer terug.
Wat ik heb gedaan? De taal op Engels ingesteld en de stembediening ook op Engels gezet. Toen de iphone aan de adapter verbonden en vergrendeld terwijl hij met wifi verbonden was. Ik kreeg toen inderdaad een Engelse hq stem. Daarna heb ik de taal en de stembediening weer op Nederlands ingesteld, opnieuw de iphone aan de adapter gelegd en vergrendeld en hoorde eerst alleen een compact stem Xander en even later weer een keurige Xander, zonder spraakgebrek.

Werk dit voor jou niet dan heb ik een stap voor stap handleiding voor je gevonden. Deze handleiding leid je door het proces van resteren, updaten en backup terugzetten. De handleiding voor installatie vind je hier terug: HANDLEIDING Xander
Werkt deze link niet probeer dan alternatieve link naar handleiding Xander

Advertentie

Geplaatst20 september 2012 doorVipschrijfster inNieuwtjes

Een Reactie op “iOS6, VoiceOver en stem Xander.

Schrijf je in op reacties met RSS.

  1. Stem Ellen?? Hoe stel ik die in, ik ben geen fan van Xander. Kan niet vinden hoe en waar ik Xander kan wijzigen in Ellen.

    Reactie:
    In iOS5 vind je onder Instellingen / Algemeen / Internationaal de knop Taal. Hier stel je je basistaal in. Deze zet je op Belgisch.
    Of dit nog zo is onder iOs6 kan ik je niet vertellen. Als iemand hier een aanvulling op heeft?

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: