Geld terug van Appstore.   Leave a comment

Hoe krijg je geld retour wanneer de app niet voldoet aan de verwachting?

Heb je als blinde of slechtziende een aankoop van een app gedaan maar na installatie blijkt deze niet met VoiceOver te gebruiken?

Je kunt de nutteloze app verwijderen en het er bij laten zitten.
Het voordeel van de meeste iPhone apps van Apple in de Appstore is dat ze vaak weinig kosten. Maar de kosten kunnen oplopen als je iemand bent die graag zelf een app uitprobeert.
Wat voor de ene vip namelijk niet geschikt is hoeft voor een andere vip geen onoverkomelijk bezwaar te zijn.

Slechtziendheid bestaat immers in vele varianten. Zelden is er een vip met eenzelfde restvisus. Ook in een groep met RP (Retinitis Pigmentosa) ziet geen mens hetzelfde.

Er is een manier om je geld terug te vragen van de Appstore.

Ga naar meld een probleem door op de link te klikken. Er word je gevraagd in te loggen met je Apple ID. Selecteer de betreffende app en daarna je probleem, eventueel met extra motivatie. Hierna selecteer je geld retour. Koud kunstje.

Natuurlijk help het ook als meer mensen doen wat ik doe: rechtstreeks contact opnemen met de ontwikkelaars. In de app wordt vaak een website of contact genoemd. Een email is dan snel verzonden.
Ook bij de ‘meld een probleem’ methode zoals boven besproken krijg je na het selecteren van je probleem en voor het verzoek tot retour’ de vraag Apple ID. Selecteer je probleem, eventueel met extra motivatie. Hierna krijg je nog een melding dat je contact kunt opnemen met de ontwikkelaar om het manco in de app aan te geven. Een review in de Appstore is ook van waarde! Ik kom nog weinig reviews tegen met het woord VoiceOver of Toegankelijk.

Geplaatst10 september 2012 doorVipschrijfster inLinks en weetjes voor iPhone

Reageren